topdiv

Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι

SATSANGKI3

Η Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι, ευρύτερα γνωστή ως Σουάμι Σατσάνγκι, γεννήθηκε το 1953, στη μικρή πόλη της Τσαντερναγκόρ της Δυτικής Βεγγάλης, στην Ινδία. Aν και από παιδί ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε με σύγχρονες ιδέες και πρότυπα, τάχθηκε υπέρ της παραδοσιακής ζωής απάρνησης και σαννυάσα, μετά από μια σειρά εσωτερικών αφυπνίσεων που είχε σε νεαρή ηλικία, οι οποίες την οδήγησαν στον γκούρου της, Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι. Μυήθηκε στην παράδοση Ντασνάμι της σαννυάσα στις 6 Ιουλίου 1982, στο Γκάνγκα Ντάρσαν του Μονγκύρ, στην Ινδία.

Στη συνέχεια συνόδεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς διακοπή, τον Σουάμι Σατυανάντα στις περιοδείες του στην Ινδία και το εξωτερικό, γεγονός που της χάρισε τεράστια εμπειρία και συνέβαλε στην ανάπτυξή της ως λόγια προσωπικότητα, με βαθιά γνώση και διόραση, πάνω στις γιογκικές και ταντρικές παραδόσεις, καθώς επίσης και τις σύγχρονες επιστήμες και φιλοσοφίες.

Μια πραγματικά εμπνευσμένη δασκάλα και χαρισματική συγγραφέας, η Σουάμι Σατσάνγκι συνέγραψε σημαντικά κείμενα σε σχέση με τη γιόγκα και την τάντρα, όπως το Σρι Βιγκυάνα Μπαϊράβα Τάντρα: Η ανάβαση, Κάρμα Σανυάσα, Φως στη σχέση Γκούρου και Μαθητή και το τελευταίο της, The Descent, σχολιασμοί πάνω στο διάσημο ποίημα θεϊκής έκστασης του Αντι Γκούρου Σανκαρατσάρια, το Σρί Σαουντάρια Λαχάρι. Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και γεμάτα επαίνους βιβλία της, το Τάτουα Σούντι: Η Ταντρική Επιστήμη Εσωτερικού Εξαγνισμού, περιγράφει μια θεμελιώδη πρακτική εσωτερικής εμπειρίας, που η ίδια ανέπτυξε και παρουσίασε. Η ικανότητα της να εκφράζει με σαφήνεια αρχαίες διδασκαλίες από γιογκικά, ταντρικά και βεδικά κείμενα, και να διατυπώνει το περιεχόμενο τους σύμφωνα με το σύγχρονο τρόπο σκέψης και ορολογίας, ξεχωρίζει την Σουάμι Σατσάνγκι ως μια ιδανική δασκάλα για τη μετάδοση της σοφίας των διδασκαλιών του γκούρου της.

Το 1989 - όταν ο γκούρου της Σουάμι Σατυανάντα, σύμφωνα με εσωτερική εντολή που έλαβε στο διαλογισμό του, πήγε να ζήσει σε απομόνωση σε ένα απομακρυσμένο αγροτικό χωριό, γνωστό ως Ρίκυα, στην Τζαρκάντ της Ινδίας - η Σουάμι Σατυασανγκανάντα ήταν εκείνη που εντόπισε την τοποθεσία που εκείνος είδε στο όραμά του και διαπραγματεύτηκε την αγορά της γης, η οποία ήταν να γίνει το τάπομπουμι (τόπος σάντανα) του Σουάμι Σατυανάντα. Εκείνη την εποχή η Ρίκυα ήταν ένα φτωχό, και άγνωστο χωριό, σε μια από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας. Χωρίς δρόμους, χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς καταστήματα, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς κανένα ίχνος του 21ου αιώνα, αυτή ήταν η Ρίκυα στην οποία ήρθε το 1989 για να προετοιμάσει την άφιξη του γκούρου της.

Από τότε η Σουάμι Σατσάνγκι αφιέρωσε τον εαυτό της στην εκπλήρωση του οράματος του γκούρου της - που ήταν η εξύψωση των εγκαταλειμμένων, φτωχών και καταπιεσμένων χωρικών στις περιοχές γύρω από το άσραμ, εφαρμόζοντας τις κεντρικές διδασκαλίες του Παραμγκούρου Σουάμι Σιβανάντα: Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε. Οι ακούραστες και ακατάπαυστες προσπάθειες της, που διεκπεραιώνονται κάτω από το σήμα του Σιβανάντα Μάθ - ενός οργανισμού που ιδρύθηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα το 1987 στο Μονγκύρ, στη μνήμη του γκούρου του - μεταμόρφωσαν ολόκληρη την περιοχή σε ένα πνευματικό κέντρο που σφύζει από ζωτικότητα και στο οποίο μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων συρρέουν για πνευματική ανακούφιση. Την 1 Ιανουαρίου 2007, η Σουάμι Σατσάνγκι ορίστηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα ως η Πιταντίσβαρι (η πνευματική οδηγός) της Ρίκυαπιτ. Προς το παρόν, ο τόπος διαμονής της είναι η Ρίκυα, ο τόπος που ζούσε ο Σουάμι Σατυανάντα και είναι πλήρως αφιερωμένη στην υλική και πνευματική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, που είναι οι γείτονες του γκούρου της.


  • inspire01

    Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι

    Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι