topdiv

Τα νέα μας

photo for sat karmas

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας» την  Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 10:30 – 12:00 (αφίξεις μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης).

Η Χάθα Γιόγκα, όπως αναφέρεται στις πρώτες  Γιόγκα  Ουπανισάδες, αποτελούνταν από  τα σατκάρμας και  είναι μια ακριβής και συστηματική επιστήμη.

Ο σκοπός της Χάθα Γιόγκα, συνεπώς και των σατκάρμας, είναι να δημιουργήσουν αρμονία μεταξύ των δύο κυριότερων  ροών της πράνα, του Ίντα και του Πίγκαλα, καταλήγοντας έτσι σε νοητικό και σωματικό εξαγνισμό και ισορροπία.

                                                                                 Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

Έμπειροι εισηγητές  θα μας εισαγάγουν  στις έξι δράσεις εξαγνισμού και αποτοξίνωσης της επιστήμης της Χάθα γιόγκα. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει πρακτικό μέρος  στο νέτι, στη πραναγιάμα και στο τρατάκ, τα  οποία  αποτελούν μέρη των σατ κάρμας.Εισφορά: Η εισφορά για την ομιλία  είναι ντακσίνα (προαιρετική εισφορά)

Προγράμματα για την εφαρμογή των  σατ κάρμας που συνδέονται με την ομιλία, θα γίνουν στο Σατυανάντασραμ τις παρακάτω ημερομηνίες:

 • 11 και 18 Νοεμβρίου 2018 (μονοήμερα προγράμματα) 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ https://www.satyanandayoga.gr/el/ashram-paiania/programmata/item/797-programata-apotoxinosis-shat-karmas.html

 

 • Σάββατο 1 – Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018     και

Σάββατο 19 – Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (διήμερα προγράμματα).

             Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ https://www.satyanandayoga.gr/el/ashram-paiania/programmata/item/806-yoga-retreat-in-ashram-hatha-yoga-satkarmas-ratza-yoga-yamas-niyamas.html

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε  στη διάθεση σας:

Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλ: 2310 283109

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">sycs@satyanandayoga.gr

legal-footer-SAH-SY-A4-gr

photo for kriya yoga

Ομιλία: «Εισαγωγή στην Κρίγια Γιόγκα»

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18.00 – 19.30 

Στο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης  σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Κρίγια Γιόγκα», Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18.00 – 19.30  (αφίξεις μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης).

Η Κρίγια Γιόγκα είναι μια εξελιγμένη και συστηματοποιημένη σειρά γιόγκικων πρακτικών της Κουνταλίνι γιόγκα, που έχει σαν στόχο την αφύπνιση του λανθάνοντος ενεργειακού δυναμικού του ανθρώπου.

Η Κρίγια γιόγκα είναι μια ανώτερη σάντανα που απαιτεί δέσμευση και ειλικρίνεια, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη πρακτική για τους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής και μπορούν να την ασκήσουν ακόμη και όσοι αδυνατούν να συγκεντρωθούν εύκολα. 

Η Κρίγια Γιόγκα χαρίζει ανεξάντλητη ενέργεια και ζωτικότητα, νοητική και συναισθηματική ισορροπία, διεύρυνση της επίγνωσης, χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα και χαρά για τη ζωή.

 Σύμφωνα με τον Σουάμι Σατυανάντα η Κρίγια γιόγκα στον πνευματικό δρόμο, είναι το μονοπάτι «express».   Κατά  την εφαρμογή των πρακτικών δημιουργείται μια έκρηξη στον εγκέφαλο και οι  λανθάνουσες περιοχές του αρχίζουν να ανθίζουν σαν λουλούδια.  Έτσι ένας πλήρης μετασχηματισμός λαμβάνει χώρα στον νου και στο σώμα με αποτέλεσμα να μεταμορφώνεται η ζωή του ατόμου σε μια έκφραση χαράς και σοφίας.  Η επίγνωση διευρύνεται και ζούμε στο παρόν βιώνοντας την κάθε στιγμή.

Η εισαγωγική ομιλία θα δοθεί από τον Σουάμι Απαροκσανάντα ,εξειδικευμένο εισηγητή στην Κρίγια Γιόγκα.

Εισφορά: η εισφορά είναι ντακσίνα (προαιρετική εισφορά)

Για περισσότερες πληροφορίες για τον εξιδεικευμένο κύκλο προετοιμασίας για την Κρίγια γιόγκα απευθυνθήτε στο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης:

Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλ: 2310 283109

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

legal-footer-SAH-SY-A4-gr

ΥοgaRetreat αποτοξίνωσης στο άσραμ                      

(Xάθα γιόγκα: σατκάρμας και Ράτζα γιόγκα: γιάμας, νιγιάμας)

Ημερομηνία: Σάββατο 1 – Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018    και

                        Σάββατο 19 – Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

 Αφίξεις: από την Παρασκευή (19:00 – 21:00)

Αναχωρήσεις: Κυριακή μετά  το τέλος του προγράμματος

Στο Σατυανάντασραμ

Η Χάθα Γιόγκα, όπως αναφέρεται στις πρώτες  Γιόγκα  Ουπανισάδες, αποτελούνταν από  τα σατκάρμας και  είναι μια ακριβής και συστηματική επιστήμη.

Ο σκοπός της Χάθα Γιόγκα, συνεπώς και των σατκάρμας, είναι να δημιουργήσουν αρμονία μεταξύ των δύο κυριότερων  ροών της πράνα, του Ίντα και του Πίγκαλα, καταλήγοντας έτσι σε νοητικό και σωματικό εξαγνισμό και ισορροπία.

Αυτές οι πρακτικές χρησιμοποιούνται επίσης πριν από την  πραναγιάμα και άλλες  ανώτερες  πρακτικές της γιόγκα, με σκοπό να εξαγνίσουν  το σώμα από τις τοξίνες και να διασφαλίσουν μια σίγουρη και επιτυχημένη  πορεία  στο πνευματικό μονοπάτι.

                                                                                 Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι


Αυτά τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα σε τεχνικές αποτοξίνωσης όπως το Νέτι, το Κούντζαλ,  η Λάγκου σανκαπραξάλανα, το Τρατάκ,  η Καπαλμπάτι πραναγιάμα, με τις οποίες μπορούμε να απελευθερώσουμε τον οργανισμό μας, τον νου μας και τον συναισθηματικό μας κόσμο από τις τοξίνες, τις εντάσεις και τις εσωτερικές συγκρούσεις.

Στο γαλήνιο περιβάλλον του άσραμ θα μάθουμε επίσης τις τεχνικές της Ράτζα γιόγκα από την Χάθα Ρατνάβαλι  γιάμας και νιγιάμας.

Το Σαββατοκύριακό 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018 θα μελετήσουμε το γιάμα της χαράς (manahprasad)  και το νιγιάμα της τζάπα ( japa). Οι αρχαίοι γιόγκις υποστήριζαν ότι η χαρά βρίσκεται μέσα στον κάθε άνθρωπο και μπορεί να ενεργοποιηθεί με την τεχνική της τζάπα, της επανάληψης του μάντρα.

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2019 θα μελετήσουμε το γιάμα της συγχώρεσης (kshama)  και το νιγιάμα του να χαιρετάς τον άλλον με αίσθημα (namaskar).

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη συγχώρεση. Όταν είσαι χαρούμενος, αυτό είναι συγχώρεση. Όταν είσαι χαρούμενος, τότε η  kshama- η συγχώρεση είναι φυσική και αυθόρμητη. Εάν δεν είσαι χαρούμενος και δεν έχεις εκπληρώσει το πρώτο γιάμα, της χαράς, πώς μπορείς ποτέ να προχωρήσεις στo δεύτερo γιάμα της συγχώρεσης; Νομίζεις ότι είσαι αρκετά έξυπνος να παρακάμψεις όλες τις τάξεις – την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη, την τετάρτη – και να πας κατευθείαν στη δέκατη τάξη; Δεν είναι να απορεί κανείς, η κοινωνία έχει αποτύχει μέχρι τώρα.

                                                                    Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και τεχνικές:

 • Θεωρία για τη Χάθα γιόγκα και τις έξι δράσεις εξαγνισμού  
 • Ντόσας οι τρείς  χυμοί του σώματος: κάφα βλέννα, πίτα χολή, βάτα αέρας
 • Σατκάρμας: λάγκου σανκαπραξάλανα, κούντζαλ, νέτι, τρατάκ, καπαλμπάτι πραναγιάμα
 • Γιάμα & Νιγιάμα
 • Πρακτική διαλογισμού: Ατζάπα Τζάπα
 • Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα
 • Περιπατητική Πραναγιάμα
 • Απαγγελία του MMJM (το  Σάββατο)
 • Σέβα γιόγκα

Οι πρακτικές λάγκου σανκαπραξάλανα, κούντζαλ, νέτι απευθύνονται και σε  άτομα χωρίς προγενέστερη εμπειρία στις τεχνικές καθαρισμού του εντέρου.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο χρειάζεται να φέρουν μαζί τους άνετα παπούτσια και ρούχα, σεντόνια και  χαρτί υγείας.

Εισφορά: Υπάρχει εισφορά για το πρόγραμμα.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στην διάθεσή σας:

Τηλ:  210 6644 189 / 210 6028531

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.satyanandayoga.gr

Κρατήσεις:

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Για να κάνετε την κράτηση σας πατήστε εδώ:

http://www.satyanandayoga.gr/el/ashram-paiania/krathseis.html

Θέμα: Σέβα γιόγκα και Κάρμα γιόγκα: διαλογισμός εν δράσει

 Ημερομηνίες: Σάββατο 17 – Κυριακή 25 Νοεμβρίου  2018     και

                           Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 – Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019  

Στο Σατυανάντασραμ Παιανίας

Ζώντας στο άσραμ, ακολουθώντας το γιόγκικο τρόπο ζωής μας δίνεται η ευκαιρία να

μάθουμε, σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, τι είναι η Σέβα γιόγκα και τι είναι  η Κάρμα γιόγκα και πως μπορούμε  εφαρμόζοντας τις βασικές τους αρχές, να μετατρέψουμε την καθημερινότητά μας σε μια συνεχή προσφορά σεβασμού και αγάπης προς τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας.

Σέβα είναι  ανιδιοτελής υπηρεσία. Σέβα γιόγκα σημαίνει  να έχουμε την εξωτερική και την εσωτερική στάση,  του να μοιραζόμαστε  με τους άλλους ό,τι καλύτερο  έχουμε  μέσα μας,  με σκοπό την ανύψωσή τους, προσφέροντας το χιούμορ μας, το χαμόγελό μας, τις γνώσεις μας, έναν καλό λόγο. Το βασικό σημείο στη Σέβα, την υπηρεσία, είναι τι γινόμαστε μέσα από αυτήν.  Όλοι μας ό,τι κι αν κάνουμε έχουμε το αίσθημα ότι υπηρετούμε.  Η Σέβα γιόγκα είναι μια πολύ όμορφη πλευρά της ζωής,  με την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε και να εκφράσουμε τις ποιότητες της καρδιάς.

Κάρμα κυριολεκτικά μεταφράζεται ως δράση, που ο καθένας σε αυτό τον κόσμο εκτελεί είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Όταν η λέξη γιόγκα προστίθεται στην λέξη κάρμα, τότε σημαίνει ότι οποιαδήποτε πράξη που εκτελείται με διαλογιστική επίγνωση, γίνεται Κάρμα γιόγκα. Έτσι Κάρμα γιόγκα στη πραγματικότητα είναι η γιόγκα του δυναμικού διαλογισμού.

                                                                                                  Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική:

 • Σέβα γιόγκα  και Κάρμα γιόγκα – ποιότητες
 • Πρακτική στη Σέβα & Κάρμα γιόγκα
 • Πρωινές συνεδρίες ( ασάνα, πραναγιάμα, μούντρα, μπάντα)
 • Σατ  κάρμας
 • Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα
 • Γιόγκικος τρόπος ζωής
 • Απαγγελία του MMJM

Το σεμινάριο θα το καθοδηγήσουν σαννυάσινς και εισηγητές εκπαιδευμένοι στη γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα.

Τι να φέρεται μαζί σας:

 • Υπνόσακο ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη
 • Άνετα ρούχα για τις πρακτικές στη γιόγκα
 • Ρούχα κατάλληλα για κηπουρική και αγροτικές δραστηριότητες
 • Παπούτσια που να μπαινοβγαίνουν εύκολα
 • Ζεστά ρούχα και χοντρές κάλτσες για το χειμώνα
 • Πετσέτα
 • Ξυπνητήρι
 • Χαρτί τουαλέττας

Έχετε τη δυνατότητα να έρθετε για όσες μέρες θέλετε κατά τη διάρκεια των παραπάνω προγραμμάτων.

Εισφορά:

Υπάρχει εισφορά για το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας:

Τηλ:  210 6644 189 / 210 6028531

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κρατήσεις:

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Για να κάνετε την κράτηση σας πατήστε εδώ:

http://www.satyanandayoga.gr/el/ashram-paiania/krathseis.html

 

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ BAZAAR 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25  ΑΠΡΙΛΙΟΥ       ΩΡΑ   11:00 – 16:00

Σας  περιμένουμε στο ανοιξιάτικο παζάρι μας. 

Όπως κάθε χρόνο , το κέντρο μας θα πλημμυρίσει με ρούχα, βιβλία, κοσμήματα και ιδιαίτερα αντικείμενα σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα βρείτε επίσης σπιτικές μαρμελάδες, πίτες και γλυκά, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τα μέλη του Κέντρου μας. 

Σας περιμένουμε να πιούμε παρέα το τσάι ή καφέ που θα σας προσφέρουμε και να στηρίξουμε όλοι μαζί τον χώρο που αγαπάμε.

 

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 1, 2ος ΟΡΟΦΟΣ  

τηλ. 2310 283 109

Σάτσανγκ  «Η Νοημοσύνη της καρδιάς»

Με την Σουάμι Σιβαμούρτι

Κυριακή 5 Απριλίου 2015,  18:00 - 20:00

 

Για μια ακόμη φορά το κέντρο μας θα έχει την τύχη και την χαρά να φιλοξενήσει την δασκάλα της καρδιάς μας, την Σουαμιτζι, για ένα εμπνευστικό πρόγραμμα με θέμα "Η νοημοσύνη της καρδιάς".
Η καρδιά έχει την δική της ευφυΐα. Τα σήματα που στέλνει στον εγκέφαλο μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψη, την νοητική επεξεργασία και άλλες ανώτερες γνωστικές λειτουργίες.
Το Σατσαγκ, που σημαίνει συντροφιά με την αλήθεια δίνει την ευκαιρία να πάρετε απαντήσεις σε ερωτήματα που σας απασχολούν βλέποντάς τα από μια άλλη προοπτική .
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, γνωστοί και φίλοι για να μοιραστούμε μαζί αυτή την εμπειρία.

Υπάρχει εισφορά για το πρόγραμμα

Σας περιμένουμε όλους.

Για κρατήσεις και πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλ:  2310 283109

Προξένου Κορομηλά  1,  2ος όροφος

 

Το Σεμινάριο "Γιόγκα και κατάθλιψη"  που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Κέντρο μας την Κυριακή 8 Μαρτίου ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Θα σας ενημερώσουμε προσεχώς για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.